8.6
1286 beoordelingen

013-5323571
Geen lange wachtrijen!

Wij checken de actuele prijzen, dit kan even duren..
RIU
Hilton
H10
IFA
Sentido
Robinson Club
NH Hotels
Dichtbij de mooiste accommodaties
Boek eenvoudig en snel een accommodatie
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij vergelijken nu alle airlines
Ryanair
Eurowings
sunexpress
Dichtbij de beste vliegtickets
Alle vluchten vanaf Weeze Airport
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij halen de actuele informatie op, dit kan even duren..
Corendon
De Jong Intra
TUI
Neckermann
Dichtbij de mooiste vakanties
Alle informatie over uw vakantie
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs

GROOT-BRITTANNIE

Introductie

Onder Groot-Brittannië verstaan we het grootste eiland onder de Britse eilanden dat gevormd wordt door Engeland, Schotland en Wales. Samen met Noord-Ierland vormen deze drie landen het Verenigd Koninkrijk. Groot-Brittannië wordt gekenmerkt door grote steden als Londen, Edinburgh en Manchester, rustieke graafschappen op het Engelse platteland, ruige landschappen en eeuwenoude kastelen in Wales en Schotland.

Hoewel Engeland nog weleens als synoniem wordt gebruikt, is dit dus eigenlijk niet correct. Engeland beslaat echter wel tweederde van het oppervlak van heel Groot-Brittannië, wat ruimte biedt voor iconen als de Big Ben, mysterieus Stonehenge en deftig Windsor Castle. Een rondreis door Engeland is een boeiend en verrassend schouwspel. Het Engelse landschap lijkt namelijk continu van gedaante te veranderen. Van elegante, stijlvolle cottages en landgoederen die rechtstreeks uit Downton Abbey weggeslopen lijken tot de ruige, grauwe straten van industriële steden als Birmingham, Manchester en natuurlijk Londen.

Levendige en historische steden als Glasgow en Edinburgh worden in Schotland afgewisseld door de ruige Highlands, mysterieuze meren en ongerepte stranden. Schotland is een paradijs voor natuurliefhebbers en heeft veel meer te bieden dan alleen whisky en doedelzakken.

De omvang van Wales is weliswaar bescheiden, maar het land barst van de sprookjes en verhalen, valleien en kastelen. De hoofdstad Cardiff werd bovendien uitgeroepen tot de gezelligste stad van Groot-Brittannië.

Noord-Ierland herbergt machtige gletsjervalleien, donkere wouden en een uitgestrekte kustlijn met onder andere de beroemde Giant's Causeway. Het is niet voor niets dat Noord-Ierland is uitgekozen als decor voor verschillende scenes uit de populaire tv-serie Game of Thrones.

Volg OpVakantieVanaf

ovvweeze-nl
Back to Top